Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kapusty i pomidorów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 małej główki
pomidor 2 szt (duże)
marchew 1 duża
seler korzeniowy 1 mały
makaron 100 g (ulubiony)
por (biała część)
masło 2 łyżki
pieczarki 200 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kapusty i pomidorów

Kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne.

Razem z obraną marchewką i pokrojonym w kostkę selerem, zalewamy zimną wodą (1,2 l) gotujemy do miękkości dodając ½ łyżeczki soli.

Marchew wyciągamy z zupy (kroimy w talarki), resztę miksujemy na gładko, wrzucamy makaron, zagotowujemy, zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż makaron dojdzie (od czasu do czasu mieszamy, by makaron się nie skleił).

Por kroimy w piórka, pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Podsmażamy na maśle pieczarki i pora oprószając lekko solą i obficie świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Do misek nalewamy zupę, podajemy z podsmażonymi pieczarkami i porem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 01.10.2016 20:35
Pyszna zupka
IKrakowianka 01.10.2016 16:34
super pomysł na smaczną zupę
cukiereczek 01.10.2016 15:37
pożywna i smaczna
Futka 01.10.2016 15:08
Przepyszna i bardzo pożywna zupka :)
2milutka 01.10.2016 14:35
Wygląda bardzo pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak