Zupa-krem z kalarepy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    3 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • serek topiony

  • grzanki

  • groszek ptysiowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę i marchew obrać, przekroić na ćwiartki. Wrzucić do wody wraz z małym kawałkiem pora i ugotować do miękkości. Zmiksować blenderem dodając serek topiony. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat