Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z kalarepy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 sztuki
marchew 1 sztuka
serek topiony
grzanki
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z kalarepy

Kalarepę i marchew obrać, przekroić na ćwiartki. Wrzucić do wody wraz z małym kawałkiem pora i ugotować do miękkości. Zmiksować blenderem dodając serek topiony. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak