Zupa-krem z kalafiora.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 średnia sztuka
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • por

    pół małej sztuki
  • natka pietruszki

    pół pęczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • masło

    1 płaska łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1.Warzywa oczyszczamy,obieramy i kroimy na mniejsze części.W garnku rozgrzewamy masło,wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy,następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości warzyw.
2.Pod koniec gotowania do zupy dodajemy natkę pietruszki.Następnie zupę miksujemy,aż będzie gładka.
3.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy.
Babeczka35
Ilość bulionu zależy jak gęstą chcemy mieć zupę.Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 26.04.2017 18:36
Dziękuję:)
gusia1000 22.07.2015 22:37
pysznie wygląda.
Babeczka35 22.07.2015 22:20
Dziękuję:)
teresa18 14.07.2015 21:15
w gorące dni lubimy talie zupki
Róża1 14.07.2015 20:41
moje smaki :-)
Ola1young 14.07.2015 18:51
smaczna lekka zupa
mysza75 14.07.2015 15:19
jaka pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat