Zupa - krem z groszku zielonego z miętą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    150 gram
  • śmietana 30%

  • sól

  • cukier

  • bulion warzywny

    1 litr
  • groszek

    750 gram
  • Do dekoracji:

  • mięta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W średniej wielkości rondelku rozpuszczamy dobrej jakości masło, następnie wrzucamy drobniutko posiekaną cebulę oraz groszek.
Po paru minutach dolewamy bulion warzywny i wszystko razem gotujemy do momentu aż groszek będzie miękki.
Gdy to nastąpi całość miksujemy blenderem oraz doprawiamy solą i cukrem do smaku.
Podajemy z łyżką śmietany na wierzchu oraz listkiem mięty.
Zupa krem jest smaczna i zdrowa i wykonałem ją zainspirowany Kuchennymi Rewolucjami Magdy Gessler.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 20.10.2013 16:38
śliczny kolorek ma ta zupa , fajna
Ankha 19.10.2013 20:10
aaa,pomysł z Kuchennych rewolucji, wiedzialam że z czymś mi się kojarzy :)
Magula 19.10.2013 18:01
Ciekawy przepis
Ola1984 19.10.2013 17:35
Jedna z moich ulubionych zup kremów :) Pysznie.
V_kuchareczka 19.10.2013 16:32
bardzo smaczny krem
Ela_K 19.10.2013 15:01
pycha uwielbiam zupy krem
Noruas 19.10.2013 13:55
cudowny kolorek!
Michaello__ 19.10.2013 13:43
oj tak tak :) pierwszy raz robiłem i sam byłem zaskoczony smakiem :) polecam
Ania321 19.10.2013 13:37
piękny kolorek, a zupa na pewno przepyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat