Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z fenkuła

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1 mały
por (biała część) 1 mała
cebula 1
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
bulion warzywny 350 ml
oliwa 2 łyżki
fenkuł 1 sztuka
marchew 1 z bulionu

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z fenkuła

Bulion warzywny przygotowany na bazie włoszczyzny, soli, pieprzu, ziela angielskiego, listka laurowego.

Bulwę fenkuła, cebulę, por kroimy w piórka, ziemniaka obieramy kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy.

Rozgrzewamy patelnię, wlewamy oliwę z oliwek i smażymy fenkuła cebulę, por, solimy, po koniec dodajemy czosnek. Jak warzywa będą miękkie dodajemy ziemniaka, zalewamy bulionem warzywnym i dusimy do miękkości ziemniaków. Na koniec dodajemy marchew z bulionu, doprawiamy solą, pieprzem i miksujemy blenderem na krem.

Zupę podajemy posypaną koprem i kleksem śmietanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 09.08.2013 12:00
Interesująca ;)
Janina 08.08.2013 14:01
Ciekawy smak;)
msmors 08.08.2013 13:32
ciekawa zupa
idealme 08.08.2013 12:04
muszę spróbować taką zrobić :) biorę przepis !
Joannasz3190 08.08.2013 11:43
Jeszcze takiej nie jadłam, ale wygląda super :)
Konczi 08.08.2013 09:47
musi być dość ciekawy w smaku taki kremik
adelajda 08.08.2013 09:44
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak