Zupa krem z fasolki szparagowej

Zupa krem z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    500 gram
  • marchewka

    2 sztuki
  • bulion drobiowy

    0,5 litra
  • natka pietruszki

  • śmietana

  • Imbir mielony Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową i marchewkę blanszować. Do garnka wlać 0,5 litra bulionu warzywnego/ rosołu. dodać zblanszowane warzywa i gotować do miękkości. Dodać natkę pietruszki, doprawić solą, imbirem i pieprzem. Podawać z kleksem "śmietany".

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 05.07.2015 10:32
Dobra zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat