Zupa krem z fasolki szparagowej

Zupa krem z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • marchew

    2 szt.
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • śmietana 18 proc

    150 ml
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa krem z fasolki szparagowej foto
Fasolkę myje, osączam i wrzucam do garnka. Marchewki obieram, myje, kroję na mniejsze kawałki i wkładam do garnka z fasolką. Wlewam tyle wody, by sięgała ok. 1,5 cm nad warzywa. Wrzucam kostkę rosołową i gotuje tak długo, aż warzywa będą miękkie. Fasolkę i marchewki wyjmuję z zupy i miksuje ją, dodaje do na krem o jednolitej konsystencji.
Krok 2 - Zupa krem z fasolki szparagowej foto
Wlewam ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodaje śmietanę i doprawiam do smaku solą, pieprzem i maggi.
Krok 3 - Zupa krem z fasolki szparagowej foto
Zupę nalewam do talerzy, dekoruję odłożoną ugotowaną fasolką i natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 07.08.2012 19:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat