Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 2 kg
ziemniaki 500 g
marchew 2 szt
cebula 2 szt
sól i pieprz
pomidory suszone Smak 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z dyni

Dynie obieram ze skóry, wyjmuję pestki i kroję w kawałki. Musi być minimum 2 kg netto po obraniu.
Cebule oraz ziemniaki obieram i kroję w dużą kostkę.
Marchewki obieram i kroję w plastry.
Do garnka wkładam dynie, ziemniaki, cebule, marchewkę, dolewam około 2-3 litrów wody, solę i gotuję pod przykryciem przez 30 minut. Jeśli lubicie rzadszą zupę dodajcie więcej wody, jeśli gęściejsza wystarczą 2 litry. Pod koniec gotowania dodaję obrany i rozdrobniony imbir.
Zupę blenduję na jednolitą masę. Przed podaniem doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Świetnie smakuje z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 02.01.2017 21:15
Pyszny krem
wwwiolka 02.01.2017 21:09
Bardzo fajny przepis.
cukiereczek 02.01.2017 19:25
kremowa,aksamitna,smaczna
Małgorzata92 02.01.2017 19:13
Uwielbiam :)
olkaaa 02.01.2017 19:07
bardzo fajna
bertpvd 02.01.2017 18:41
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak