Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z czerwonej soczewicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 400 g
cebule 2-3
ząbki czosnku 3-4
wywar warzywny 5-7 szklanek
oliwa
Kminek mielony Prymat
papryczka chili
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z czerwonej soczewicy

Soczewicę opłucz i osącz.Na patelni upraż nasiona kminu,a gdzy przestygną utłucz w moździerzu.W rondlu zeszklij cebulę i czosnek,potem wrzuc soczewicę,wlej wywar,dodaj kmi i pokruszone chili.Gotuj aż soczewica zmięknie.Dopraw i wlej sok z cytryny,przestudź i zmiksuj.Przed podanem podgrzej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak