Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
300 g -
cebula
50 g -
bulion drobiowy
250 ml -
masło
50 g -
śmietana
100 g -
prażone płatki migdałów
3 łyżeczki -
pieprz
1 szczypta -
sól
1 szczypta -
biała czekolada
150 g
Przepis i sposób przygotowania Zupa krem z cukinii z białą czekoladą
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę. Dusimy do miękkości, dodajemy bulion i gotujemy ok. 10 minut. Następnie zupę miksujemy, dodajemy śmietanę i białą czekoladę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie doprowadzamy do wrzenia. Zupę podajemy w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.
Komentarze (9)