Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z cieciorki (wersja łagodna)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 500 gram
cebula 1 sztuka
bulion 1,5 litra
oliwa 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kolendra posiekana 2 łyżki
rozmaryn świeży 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z cieciorki (wersja łagodna)

Ciecierzycę moczymy przez noc.
W garnku podgrzewamy oliwę i smażymy na niej posiekaną cebulę.
Do zeszklonej cebuli dodajemy odsączoną ciecierzycę, rozmaryn i bulion. Gotujemy około 40 minut. Kiedy ziarna będą miękkie wyjmujemy z garnka rozmaryn,a ciecierzycę miksujemy na krem.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 03.02.2016 21:05
pyszna zupka
dollce 03.02.2016 17:06
Wygląda apetycznie
MałaMi89 03.02.2016 13:47
To jak z moim Mężem :) za to ja bardzo chętnie gotuję i próbuję :) czasem specjalnie zostawiam mu trochę "normalnej" wersji zupy, a dopiero resztę miksuję ;) bo nie wiedzieć czemu tak woli :P
agaK. 03.02.2016 13:27
Do kremów podchodzę ostrożnie, rzadko który mi smakuje.
Futka 03.02.2016 12:58
Cudowna i bardzo apetyczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak