Zupa krem z cieciorki (wersja łagodna)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    500 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • bulion

    1,5 litra
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • kolendra posiekana

    2 łyżki
  • rozmaryn świeży

    2 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzycę moczymy przez noc.
W garnku podgrzewamy oliwę i smażymy na niej posiekaną cebulę.
Do zeszklonej cebuli dodajemy odsączoną ciecierzycę, rozmaryn i bulion. Gotujemy około 40 minut. Kiedy ziarna będą miękkie wyjmujemy z garnka rozmaryn,a ciecierzycę miksujemy na krem.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 03.02.2016 21:05
pyszna zupka
dollce 03.02.2016 17:06
Wygląda apetycznie
MałaMi89 03.02.2016 13:47
To jak z moim Mężem :) za to ja bardzo chętnie gotuję i próbuję :) czasem specjalnie zostawiam mu trochę "normalnej" wersji zupy, a dopiero resztę miksuję ;) bo nie wiedzieć czemu tak woli :P
agaK. 03.02.2016 13:27
Do kremów podchodzę ostrożnie, rzadko który mi smakuje.
Futka 03.02.2016 12:58
Cudowna i bardzo apetyczna zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat