Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

bulion warzywny 1 L
cebula 5 szt
Korzeń selera 1 szt
korzeń pietruszki 2 szt
por (biała część) 1 szt
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

do smaku

Gałka muszkatołowa mielona Prymat
tymianek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z cebuli

Do garnka wlać olej i dobrze go rozgrzać. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić. Seler, pietruszkę i pora pokroić na małe kawałki i wrzucić do garnka z cebulą, podsmażyć kilka minut. Warzywa zalać białym winem i poczekać minutę aż alkohol odparuje. Dodać bulion. Dusić do miękkości warzyw. Całą zupę zblendować na gładką masę, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 21.10.2016 20:24
Piękny kolor :)
mysza75 21.10.2016 10:26
jaka fajna i zdrowa zupka
Patrycja33 21.10.2016 09:05
pyszna zupka :-)
Joanna Kryla 21.10.2016 08:47
Pyszna i pięknie podana zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak