Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z cebuli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bulion

woda zimna 1 litr
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por 20 gram
seler korzeniowy 20 gram
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól i pieprz do smaku

Pozostałe składniki

cebula 4 szt
tłuszcz do smażenia
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z cebuli

1. Skrzydełko opłukać pod bieżącą wodą, dodać do wody i gotować wraz z obraną marchewką, pietruszką, selerem i porem do miękkości. Po zagotowaniu dodać liść laurowy i ziela angielskie. Podczas gotowania zbierać szumowinę. Bulion przyprawić do smaku.
2. Cebulę pokroić w piórka, przyrumienić na tłuszczu. Wlać przecedzony bulion, gotować ok 20 min. Zblendować i przyprawi do smaku, zagotować.
3. Kajzerkę pokroić w kostkę, ususzyć na tłuszczu. Zupę podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak