Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z brukselki na rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 l
brukselka 60 dag
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
śmietana 18-procentowa 0,75 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z brukselki na rosole

Brukselkę oczyszczamy, opłukujemy i gotujemy 20 min. w rosole /wykorzystujemy rosół mięsno warzywny z poprzedniego dnia/. Następnie wszystko miksujemy na jednolity krem. Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy. Żółtka mieszamy ze śmietaną i dodajemy do zupy. Dokładnie mieszamy, mocno podgrzewamy ale już nie zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 19.01.2013 18:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak