Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
skrzydełka kurczaka
2 sztuki -
bulion warzywny
750 mililitrów -
brokuł
1 sztuka -
kalafior
kilka różyczek -
warzywa suszone
2 łyżki -
sól i pieprz
do smaku -
natka pietruszki
2 łyżki
Sposób przygotowania
Skrzydełka gotujemy w bulionie warzywnym na małym ogniu. Dodajemy suszone warzywa. Kiedy mięso zmięknie wyciągamy, a do zupy dodajemy brokuł, kalafior i natkę pietruszki. Skrzydełka obieramy i mięso wrzucamy do zupy. Gotujemy 15 min. Po tym czasie zupę miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jeżeli ktoś lubi można dodać śmietany lub jogurtu.![]()
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się