Zupa krem z brokułu i kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka

    2 sztuki
  • bulion warzywny

    750 mililitrów
  • brokuł

    1 sztuka
  • kalafior

    kilka różyczek
  • warzywa suszone

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka gotujemy w bulionie warzywnym na małym ogniu. Dodajemy suszone warzywa. Kiedy mięso zmięknie wyciągamy, a do zupy dodajemy brokuł, kalafior i natkę pietruszki. Skrzydełka obieramy i mięso wrzucamy do zupy. Gotujemy 15 min. Po tym czasie zupę miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem.

paulette17
Jeżeli ktoś lubi można dodać śmietany lub jogurtu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 08.10.2015 15:14
super zupa
Katarzyna/kate1980 02.09.2015 13:07
uwielbiam takie zupki
dollce 02.09.2015 11:32
Uwielbiam takie zupy :)
Pani Domu 02.09.2015 10:01
wygląda pysznie
VioletoweKucharzenie 02.09.2015 09:03
pyszna zupka!
Saga123 01.09.2015 13:05
pychota! :)
MałaMi89 01.09.2015 11:44
Bardzo lubię taką zupkę :) gotuję czasem, ale nie zawsze z mięsem ;)
Róża1 01.09.2015 10:57
moja ulubiona :-)
Madzai 01.09.2015 10:31
Brokuły mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat