Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z białych warzyw podana z grzanką

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew biała 1 duża sztuka
kalafior 1/2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
seler naciowy 1 łodyga
sól 1 łyżeczka cebulowej
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
chili Prymat 1 szczypta
bagietka 1 sztuka
masło miękkie 1 łyżka
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z białych warzyw podana z grzanką

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy , myjemy. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki . Rzodkiew kroimy w pół plasterki. Pora i selera kroimy w plastry. Ziemniaki w kostkę. Zalewamy woda do wysokości warzyw gotujemy ok 25 min do miękkości , doprawiamy.
Krok 1 - Zupa krem z białych warzyw podana z grzanką foto
2
Zdejmujemy z ognia , miksujemy blenderem na gładki krem. ( próbujemy ew. doprawiamy) Rozlewamy w talerze.
Krok 2 - Zupa krem z białych warzyw podana z grzanką foto
3
Bagietkę przekrawamy na 4 kromki , smażymy na suchej patelni ( u mnie grillowej) na chrupko lub pieczemy w piekarniku. Smarujemy wierzch masłem , posypujemy czosnkiem granulowanym oraz serem żółtym. Podajemy z zupą.
Krok 3 - Zupa krem z białych warzyw podana z grzanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 07.08.2015 13:53
cudny kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak