Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z białych szparagów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1
ziemniaki 3
bulion warzywny 2 l
grzanki ziołowe
boczek wędzony
cebula biała 1
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z białych szparagów

Przygotowanie

Cebulę obieram z łupiny, kroję w drobną kostkę. Umyte i obrane ziemniaki kroję w kostkę, gotuję w bulionie do miękkości razem z cebulą. Szparagi cienko obieram za pomocą obieraczki do warzyw, usuwam twarde końce i główki ( główki odkładam do dekoracji ). Następnie kroję je na mniejsze kawałki. Szparagi wrzucam do garnka 15-20 minut przed końcem gotowania. Zupę miksuję blenderem na gładko, doprawiam do smaku. Podaję z usmażonym plastrem boczku i grzankami lub jajkiem na twardo.

Grzanki: dwie kromki chleba kroję w kostkę polewam oliwą z oliwek. Posypuję solą morską, tymiankiem, bazylią. Piekę przez 10 minut na rumiany kolor w temperaturze 180-200 °C.

Smacznego,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 30.05.2016 09:36
Fajny, wiosenny krem.
gosia56 30.05.2016 09:31
super zupka ;)
Iwusia 29.05.2016 23:29
wspaniałe zupka
Ania321 29.05.2016 21:35
Pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak