Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka karotka
5 szt -
ziemniaki
5 szt. -
cebula
1 szt. -
masło
1 łyżka -
wywar warzywny
4 szklanki -
sól, pieprz
-
gałka muszkatołowa
-
ser żółty
5 d -
płatki migdałowe
5 dag
Sposób przygotowania
Marchewkę i ziemniaki obrać pokroić w kostkę, zalać wywarem i ugotować na wolnym ogniu. Cebulę pokroić, zeszklić i udusić na maśle. Następnie wymieszać z ugotowanymi warzywami, wystudzić i zmiksować. Przyprawić do smaku i posypać startym serem migdałami.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się