ZUPA KREM Z „KAROTKI”

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka karotka

    5 szt
  • ziemniaki

    5 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • wywar warzywny

    4 szklanki
  • sól, pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • ser żółty

    5 d
  • płatki migdałowe

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Marchewkę i ziemniaki obrać pokroić w kostkę, zalać wywarem i ugotować na wolnym ogniu. Cebulę pokroić, zeszklić i udusić na maśle. Następnie wymieszać z ugotowanymi warzywami, wystudzić i zmiksować. Przyprawić do smaku i posypać startym serem migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 09.10.2013 22:22
bardzo smaczna zupka
Lis 09.10.2013 20:33
Mniam- będę musiała takiej zupki spróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat