Zupa krem marchwiowo-jabłkowa

Zupa krem marchwiowo-jabłkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    5 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • masło

    2 łyżki
  • jabłko

    1 szt
  • śmietana 30%

  • cukier

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa krem marchwiowo-jabłkowa

Gotuj warzywa z masłem do miękkości. Jabłko obierz i wydrąż, dodaj jak warzywa się ugotują, gotuj 10 min. Zmiksuj zupę blenderem. Podawaj polaną śmietaną.

Osobno podaj też ryż.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

krystyna330 21.12.2012 15:44
pycha
agnieszkalider 16.12.2012 13:10
~Pychotka!
rjustysia 11.12.2012 12:24
Jeszcze takiej nie jadłam, ciekawy przepis :)
witaminkaa 05.12.2012 16:37
Półsłodka, chociaż to wszystko zależy jaka jest marchewka i jakie jabłka dasz:)
emylka86 05.12.2012 16:17
zupa jest słodkawa? czy raczej ma warzywny smak?
Grażyna13 08.03.2012 08:29
MOje smaki :)
Jaheira11 04.03.2012 22:12
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat