Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem marchwiowo-selerowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 500 ml
marchew 3 średniej wielkości
seler 1 mały
cebula czerwona 1/2
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 3 łyżki
płatki migdałowe do posypania
chleb czerstwy 2 kromki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem marchwiowo-selerowa

Czosnek siekamy i rumienimy na patelni, cebulę siekamy i szklimy z czosnkiem. W wodzie gotujemy drobno posiekaną marchew i selera, dodajemy podsmażone czosnek z cebulą, gdy marchew będzie miękka, miksujemy wszystko blenderem na gładką masę. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chleb kroimy na kwadraciki i podsmażamy na suchej patelni. Krem przekładamy do miseczki, posypujemy płatkami migdałów i kładziemy grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 27.11.2015 14:02
Pyszna zupka i do tego zdrowa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak