Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem dyniowo cukiniowa podana z migdałami i kiełkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 350 g obranej
cukinia 150 g obranej
sok z pomarańczy 2 łyżki
mleko 0,5 kubka
szałwia 6 listków
oliwa
kiełki 2 łyżki
migdały 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem dyniowo cukiniowa podana z migdałami i kiełkami

Dynię i cukinię pokroić we większą kostkę, pomieszać w misce z odrobiną oliwy z oliwek i solą. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 25 minut.

Po tym czasie przełożyć dynię i cukinię do garnka, zalać mlekiem wymieszanym z sokiem z pomarańczy, dodać listki szałwii, pieprz i chwilkę podgrzewać (uważać by nie zagotować). Zmiksować blenderem na gładką masę.

Kiełki i migdały uprażyć na suchej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Rabiej
Ewa Rabiej 16.10.2014 12:22
Moja ulubiona zupa krem z dyni z migdałami, ewentualnie z niesolonymi orzechami :)
Megg 28.11.2013 20:27
super smaczna taka zupka
mufinka79 28.11.2013 17:51
Prezentuje się wybornie. Pyszna zupka!
dwa pokoje z kuchnią 28.11.2013 16:29
piękne zdjęcie!
czekoladka_m 28.11.2013 16:11
Wspaniale wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak