Zupa krem dyniowa zaserwowana z prazonymi pestkami dyni (na wywarze z gołębia, smietanką kokosową wzbogacona :))

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • dynia

    0,6 kg obranej
  • wywar mięsny

    1 litr
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • śmietanka

    1\3 szklanki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    1\3 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej arachidowy

    2 łyzki

Dodatki

  • pestki dyni

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa krem dyniowa zaserwowana z prazonymi pestkami dyni (na wywarze z gołębia, smietanką kokosową wzbogacona :)) foto
Robimy wywar na gołębiu - gotujemy go około godziny na małym ogniu.
Krok 2 - Zupa krem dyniowa zaserwowana z prazonymi pestkami dyni (na wywarze z gołębia, smietanką kokosową wzbogacona :)) foto
Dynie obieramy ze skóry, drobno kroimy i podsmażamy na oleju arachidowym . Dodajemy przyprawy: curry, sól, pieprz, czosnek.
Krok 3 - Zupa krem dyniowa zaserwowana z prazonymi pestkami dyni (na wywarze z gołębia, smietanką kokosową wzbogacona :)) foto
Kolejno dodajemy obrane i pokrojone w słupki warzywa: marchew i pietruszkę . Składniki zalewamy wywarem i gotujemy około 40 minut.
Krok 4 - Zupa krem dyniowa zaserwowana z prazonymi pestkami dyni (na wywarze z gołębia, smietanką kokosową wzbogacona :)) foto
Blenderem rozdrabniamy składniki .
Krok 5 - Zupa krem dyniowa zaserwowana z prazonymi pestkami dyni (na wywarze z gołębia, smietanką kokosową wzbogacona :)) foto
Na samym końcu dodajemy śmietankę kokosowa , zagotowujemy zupę i serwujemy z prażonymi na suchej patelni pestkami dyni . Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 10.10.2017 11:40
Wspaniała zupa krem !!!!!!!!!!!!! :-).

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat