Zupa krem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    3 szt
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • seler kawałek

  • pietruszka

    1 szt
  • por- kawałek

  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, opłukać, zalać 1, 5 l wody, włożyć mięso, posolić, dodać pieprz, gotować 40 minut. Wyjąc seler i pietruszkę oraz mięso, pozostałe warzywa zmiksować z wywarem. Mąkę rozmieszać w 1/2 szkl przestudzonego wywaru, wlać do zupy, gotować 5 minut. Przyprawić, dodać natkę i masło, włożyć pokrojone mięso wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat