Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa z wkładką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1
mięso mielone 15 deko
kostka rosołowa 1
seler 0,5
cebula 0,5
pietruszka 1
marchew 1
ziemniaki 1
koper świeży 2 pęczki
jajko 1
mąka 1,5 łyżki
mleko 3,2% 0,5 szklanki
serek topiony śmietankowy duży 1
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa z wkładką

zagotowac bulion z udka kurczaka, dodac kostke rosołową, kawałek selera, kawałek, pietruszki, poł cebulki (baza jak na kazda zupke), dodac pokrojona w kostke marchew i zmieniaki w kostke. Kiedy udko bedzie ugotowane, wyjąc, pozostawic do ostygniecią. Odzielic miesko od kosci i posztakowac, dodac do miesa mielonego, do tego jajko i maka, uformować klopsiki. Do bulionu dodac poszatkowany koperek, serek topiony i mleko. Doprowadzic do wrzenia. Doprawic sola i pieprzem. Gotujać na małym ogniu wrzucać klopsiki, gotowac 8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 08.08.2013 11:20
ale dobre składniki
kamyk 28.06.2013 12:17
za zupami nie przepadam ale chętnie tej spróbuję
Katarzyna59 11.06.2013 07:36
świetny przepis
eliza135 10.06.2013 12:04
smaczna zupka
Paolcia 09.06.2013 12:37
ładnie wygląda :)
Olga_SK 09.06.2013 12:33
o chyba muszę zrobić, bo strasznie dużo koperku mam :D zupka wygląda smakowicie!
Janina 09.06.2013 12:29
Bardzo lubię koperkową
Bernadeta1 09.06.2013 12:19
smaczna zupka
dodi 09.06.2013 12:06
pyszna zupka koperkowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak