Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
2 l -
śmietana 30%
200 ml -
marchew
2 szt -
pietruszka
1 szt -
ziemniaki
3 szt -
rzodkiew
kawałek -
koperek
2 pęczki -
czosnek
2 ząbki -
masło
2 łyżki -
sól
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Zupa koperkowa z warzywami i czosnkiem
2. Do dużego rondla wlewamy wodę, dodajemy warzywa i trzymamy na ogniu do momentu zagotowania. Na tym etapie palnik pod garnkiem już wyłączamy. Rzodkiew obieramy, kroimy w taką samą kostkę, jak kroiliśmy pozostałe warzywa i dorzucamy do zupy.
3. Do zupy dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dopiero przed samym podaniem dodajemy drobno pokrojony koperek. Jeżeli zrobicie to wcześniej, nabierze on brzydkiej, brązowej barwy.
SMACZNEGO :-)
Komentarze (6)