Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z makaronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 l
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część) 1 szt
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
koperek 1 pęczek
śmietana 18 proc 2 łyżki
makaron 150 g (drobny)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z makaronem

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.

Marchew, pietruszkę i seler obieramy, ścieramy na tarce do warzyw. Pora kroimy w piórka.
Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 10 min pod przykryciem przez 10-15 min z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Śmietanę hartujemy z niewielką ilością zupy, dodajemy do całości.
Do zupy wrzucamy posiekany koperek , dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerz wrzucamy makaron, zalewamy gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 25.09.2016 21:39
Fajna zupka
Beatris 25.09.2016 17:05
Apetyczna zupka :)
RenataZ-et 25.09.2016 16:21
świetny pomysł
Ola1young 25.09.2016 16:16
apetyczna zupa
Wiktoria29 25.09.2016 14:48
lubię zupę koperkową chociaż w takim wydaniu jeszcze nie jadłam
Franciszek 25.09.2016 13:23
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak