Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z kaszą jaglaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
pietruszka 1 duża szt
seler korzeniowy średniej wielkości 1/2 szt
marchew 2-3 szt
koper świeży 1 duży pęczek
kasza jaglana 3/4 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Posolić, dodać liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości, około 50 minut, następnie wyjąć mięso i odcedzić wywar.
Krok 1 - Zupa koperkowa z kaszą jaglaną foto
2
W międzyczasie gdy gotuje się wywar wszystkie warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Zupa koperkowa z kaszą jaglaną foto
3
Wrzucić warzywa do garnka, zalać gorącym wywarem i gotować 5-10 minut.
Krok 3 - Zupa koperkowa z kaszą jaglaną foto
4
Dodać do zupy kaszę jaglaną, doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minut.
Krok 4 - Zupa koperkowa z kaszą jaglaną foto
5
Koperek dokładnie umyć, posiekać i wrzucić do zupy.
Krok 5 - Zupa koperkowa z kaszą jaglaną foto
6
Dodać śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy. Doprowadzić do wrzenia. Przyprawić zupę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)
Krok 6 - Zupa koperkowa z kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 09.02.2017 14:48
smaczna zupka
Łukasz15 03.02.2017 23:43
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak