Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2
Ziele angielskie całe Prymat 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól
marchew 1
pietruszka 1/2
koperek świeży
ziemniaki ugotowane 3-4
makaron 2 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 małego opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Do garnka wlać 1-1,5 l wody, wrzucić skrzydełka, ziele angielskie, liście laurowe, dodać łyżkę soli, zagotować. Następnie obrane ziemniaki, pokroic w kosteczkę i wrzucic do garnka z wywarem. Po 10-15 minutach, dodac starta na tarce marchew i 1/2 małej pietruszki. Gotować na małym ogniu.Po 10 minutach wsypac 2 łyżki makaronu do zupy (takiego drobnego). Do kubka wlac smietane i rozmieszać z łyzka, dwoma zupy (by sie nie zważyła) i wlac do garnka, wymieszać. Gotować dalej ok. 7 minut. 2-3 gałązki koperku posiekać i wrzucic do zupy, gotowac jeszcze 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak