Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
ziemniaki 3 szt
koper świeży 1 pęczek
pietruszka 1 szt
masło 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa

Marchew, ziemniaki i pietruszkę myjemy, obieramy. Kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Zalewamy wszystko wodą i gotujemy do miękkości. Podczas gotowania dodajemy pół pęczku koperku w całości. Pod koniec gotowała wyławiamy go. Zupę zabielamy jogurtem i posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Doprawiamy według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 28.06.2016 22:58
pyszna zupka
Babeczka35 24.06.2016 07:26
Super zupka.
mirosława4 23.06.2016 18:58
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak