Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
woda 1,5 litra
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler mały 1 sztuka
koper świeży duży
kwaśna śmnietana 100 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
ziemniaki 6 sztuk
makaron ryżowy 1/3 szklanki
por (biała część) 1 sztuka
sól do smaku
mąka 1 łyża
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Gotujemy bulion ze skrzydełek, przypraw, wody, warzyw oprócz koperku przecedzić i zagotować ponownie dodać makaron ryżowy.
Koperek umyć i drobno poszatkować dodać do zupy
Śmietanę wymieszać z łyżką mąki i zagęścić nią zupę.
Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.09.2015 14:11
Fajna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak