Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
torebka Kminku PRYMAT
6 dag -
mleka szklanka
1 szt -
wywar mięsny
1 l -
szklanka śmietany
3/4 szt -
żółtko jajek
2 szt -
przyprawa KUCHAREK
1 szt -
Pieprz biały mielony Prymat
3 g -
kasza manna
15 dag -
jajko
2 szt -
łyżka masła
1 szt -
przyprawa do potraw
3 g
Przepis i sposób przygotowania Zupa kminkowa
Przygotować kluski: do miseczki z kasza wbić jajka, dodać miękkie masło, doprawić przyprawą KUCHAREK i wyrobić drewnianą łyżką na gładką masę. Odstawić na 20 min.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)