Zupa kminkowa

odc. 3 Kuchnie Świata

Zupa kminkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • torebka Kminku PRYMAT

    6 dag
  • mleka szklanka

    1 szt
  • wywar mięsny

    1 l
  • szklanka śmietany

    3/4 szt
  • żółtko jajek

    2 szt
  • przyprawa KUCHAREK

    1 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

    3 g
  • kasza manna

    15 dag
  • jajko

    2 szt
  • łyżka masła

    1 szt
  • przyprawa do potraw

    3 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa kminkowa

Kminek wsypać do garnuszka, wlać 1/2 szklanki wody oraz mleko i gotować pod przykryciem na małym ogniu 40–60 min, a następnie wywar przecedzić i połączyć z rosołem.

Przygotować kluski: do miseczki z kasza wbić jajka, dodać miękkie masło, doprawić przyprawą KUCHAREK i wyrobić drewnianą łyżką na gładką masę. Odstawić na 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Kolorowa 10.11.2013 21:31
bardzo fajne zdjęcie
marcia71 22.09.2011 20:05
świetna zupa
kaja1991 16.08.2011 19:10
moze sprobuje jutro na obiad;)
marcia71 29.07.2011 08:32
mniam
Adamorek 20.07.2011 08:23
lubię zupy
jasiek 09.07.2011 15:54
ciekawa
kriso 01.06.2011 11:34
fajny przepis
novita26 10.05.2011 07:54
nie jadłam takiej zupki
Anna133 16.04.2011 18:26
nie jadłam
aacaac 09.04.2011 08:52
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat