Zupa kaszubska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 litra
  • ziemniaki

    300 g
  • włoszczyzna

    250 g
  • zupa

    grzybowa mrożonka 300 g
  • boczek wędzony

    300 g
  • cebula biała

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku gotujemy wodę, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i włoszczyznę. Dodajemy zupę grzybową. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w kosteczkę, boczek w paski. Podsmażamy na patelni. Do zupy wsypujemy ziemniaki i boczek z cebulką. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Pod koniec wlewamy zahartowaną śmietanę. Dekorujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 27.05.2015 11:49
bardzo apetyczna zupa,poprosze o porcyjke ;-)
Futka 27.05.2015 09:12
Przepyszna i bardzo aromatyczna zupka :)
Kuchnia Marty 27.05.2015 09:05
Mniam... ale apetycznie wygląda! Chętnie bym zjadła miseczkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat