Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa karpiowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z karpia 1/2 kg
marchew 4 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
curry 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
cytryna 1 owoc
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa karpiowa

W 2 litrach wody gotujemy pietruszkę, koper i cebulę przez 15 minut. Odcedzamy wywar, solimy, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchew. Następnie dodajemy listki oraz ziele angielskie. Pieprzymy wywar i gotujemy 15 minut. Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę rybę bez ości, zaprawiamy śmietaną, dodajemy curry. Gotujemy 5 minut. Wciskamy sok z cytryny. doprawiamy solą i przelewamy na talerze. Posypujemy posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 12.04.2015 22:54
ciekawa zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak