Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściano-rzodkiewkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 60 dkg
por 10 dkg
marchewka 2 sztuki
seler korzeniowy mały kawałek
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewki 2 pęczki
kapusta pekińska 1/2 średniej sztuki
ziemniaki 4 duże sztuki
koncentrat pomidorowy 1 czubata łyżka
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściano-rzodkiewkowa

Kroki postępowania

1
Kości schabowe umyć, przełożyć do garnka, zalać 2 l wody, zagotować, zebrać szumowiny. Gotować pod przykryciem ok. 30 minut.
Krok 1 - Zupa kapuściano-rzodkiewkowa foto
2
Marchewki obrać, pokroić w ćwierć plasterki. Pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić.
Krok 2 - Zupa kapuściano-rzodkiewkowa foto
3
Warzywa dodać do wywaru. Dodać też trochę soli i pieprzu. Gotować dalej ok. 10 minut.
Krok 3 - Zupa kapuściano-rzodkiewkowa foto
4
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować, oczyszczone rzodkiewki pokroić w ćwiartki.
Krok 4 - Zupa kapuściano-rzodkiewkowa foto
5
Warzywa dodać do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 5 - Zupa kapuściano-rzodkiewkowa foto
6
Do zupy dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, jeszcze chwilkę pogotować.
Krok 6 - Zupa kapuściano-rzodkiewkowa foto
7
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 7 - Zupa kapuściano-rzodkiewkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak