zupa kapuściana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • seler

    0,5 szt
  • porcja rosołowa

    2 szt
  • liście laurowe

  • ziele angielskie

  • ziemniaki

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • zielenina

    garść
  • koncentrat pomidorowy

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę szatkujemy i lekko podgotowujemy odcedzamy i gotujemy wywar z porcji rosołowych następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz startą włoszczyzne dajemy przyprawy oraz lekko podgotowaną kapustę wszystko razem gotujemy do miękkości i dodajemy koncentrat pomidorowy można dodać troszkę maggi do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 13.11.2012 10:06
fajny pomysł
agnieszka214 04.04.2011 07:57
zapomniałam dodać ze wędlinę smażymy razem z cebulą i dodajemy pod koniec gotowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat