zupa kalafiorowo-brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1/2 szt.
  • brokuł

    1/2 szt
  • śmietana słodka

    100 ml
  • kostka warzywna

    1 szt.
  • pieprz

    do smaku
  • chili

    szczypta
  • gałka muszkatałowa

    szczypta
  • skrobia kukurydziana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W wodzie wrzącej rozpuścić kostkę warzywną. Kalafior i brokuł rozdzielić na mniejsze różyczki, włożyć do gotującej się wody, gotować na małym ogniu około 10 minut, w połowie czasu gotowania dodać śmietanę wymieszaną ze skrobią, doprawić pieprzem oraz chili i gałką ( te dwie ostatnie przyprawić szczyptą).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka137 09.04.2011 23:14
świetna, ja też lubię
bejciu24 09.04.2011 21:15
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat