Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z fasolką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
por 1 kawałek
kalafior 1 mały
fasolka szparagowa 300 g
śmietana 30% 50 ml
koperek 1 mały pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z fasolką

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać, umyć, osuszyć, odciąć końce. Pokroić w drobną kostkę. Selera umyć, posiekać, por pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa kalafiorowa z fasolką foto
2

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać troszkę soli, zagotować. Zmniejszyć ogień.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa z fasolką foto
3

Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Wrzucić do zupy.
Krok 3 - Zupa kalafiorowa z fasolką foto
4

Fasolkę mrożoną pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do zupy. Gotować całość do miękkości warzyw.


Krok 4 - Zupa kalafiorowa z fasolką foto
5

Zupę doprawić solą, pieprzem. Wlać śmietankę zagotować. Wsypać koperek i zamieszać.
Krok 5 - Zupa kalafiorowa z fasolką foto
6
Gorącą zupę rozlać na talerze i od razu podawać
Krok 6 - Zupa kalafiorowa z fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 05.10.2014 22:23
Zupa wygląda bardzo apetycznie.
Alex_M 05.10.2014 19:54
tak sama to się nie zje ;)
w mojej kuchni 05.10.2014 18:18
dobra zupa zawsze się zje..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak