Zupa Kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka mały
  • marchewka

    3 sztuki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • koper świeży

    w/g uznania ilość
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • mleko

    1/2 szklanki
  • pietruszka biała

    1 sztuka
  • woda

    1,5-2 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior umyć,podzielić na różyczki wsadzić do garnka. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę. Wrzucić kostkę rosołową. Gotować do miękkości. Po około 30 min dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Gotować około 10-15 min. Wyłączyć. Dodać 1 płaską łyżke masła. Podbić mąką rozrobioną z mlekiem. Doprawić Kucharkiem i pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem ( około 2 łyżeczki) Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 03.10.2011 23:39
wszystkie zupki są pyszne
Kate131 12.02.2011 07:37
pycha
matii6 27.01.2011 19:46
też taką lubię
Buczo007 12.01.2011 10:09
SUPER
alaaa 06.11.2010 11:28
moja ulubiona,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat