Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA KALAFIOROWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
ziemniaki 500 g
marchew 5 szt
pietruszka 2 szt
por 1 szt
koperek
skrzydełka kurczaka 6 szt
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
śmietana 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KALAFIOROWA

Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Obraną pietruszkę i pora oraz umyte skrzydełka dodajemy do warzyw. Całość zalewamy wodą, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Gotujemy przez ok. 30 minut. Do gotującej się zupy dodajemy kostki rosołowe oraz podzielony na różyczki kalafior. Gotujemy do miękkości. Ugotowaną zupę zabielamy śmietaną oraz dodajemy drobno posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 25.10.2015 17:49
smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak