Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
porcja rosołowa 1 szt
masło klarowane 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
pietruszka 1/2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Przygotować wywar z jarzynami na porcji rosołowej.Ziemniaki obrać umyć ,pokroić w kostkę wrzucić do wywaru i gotować,dodać sól.Kalafior umyć ,pokroić na różyczki ,ugotować i odlać wodę .Rozgrzać patelnię i podsmażyć kalafior na maśle klarowanym ,posypać bułką tartą.Dodać gotowy kalafior o zupy.Całość zatrzepać mąką i śmietaną,posypać natką ,przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 08.07.2015 19:14
Smacznie u ciebie.
ilka01 08.07.2015 18:22
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak