Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 szt
  • kalafior

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • jogurt naturalny

    1 kubeczek
  • woda

    2,5 litr
  • przyprawa do potraw Kucharek

    2 lyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrną i pokrojoną w 1 cm kosteczki włoszczyznę wrzucić do gotującej wody. Doprawić przyprawą Kucharek, solą i pieprzem. Nstępnie wrzucić podzielony na mniejsze różyczki kalafior- gotować ok. 10 min. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, a chwilę poźniej- pokrojony koperek. Gotować 10 min. Do jogurtu wlać kilka łyżek gotującej zupy dzięki temu jogurt nie zważy nam się w gotującej zupie) i całość rozprowadzić w zupi. Całość pogotować jesze 2 min.
Gotowe!
asiatok
Do gotującego wywaru można dodać suszonego lubczyku i iela ngielskiego- jeżeli ktoś lubi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 02.05.2015 16:15
Jaka pyszna zupka, palce lizać
Wacław 02.05.2015 12:53
pyszna zupka
Anna69 02.05.2015 09:25
Moja ulubiona zupa. Ja zabielam śmietaną
Seba 02.05.2015 06:44
smaczna zupa
Beatris 01.05.2015 20:45
Bardzo apetyczna zupka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat