Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
włoszczyzna mrożona 5-6 łyżek
śmietana 18 proc 4 łyżki
sól
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, kalafior podzielić na mniejsze kawałki. Do garnka przełożyć ziemniaki, kalafior oraz włoszczyznę. Zalać około trzema litrami wody. Gotować do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać śmietanę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą w płynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.12.2013 10:03
bardzo lubię
barbara11561 28.11.2013 09:44
lubię taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak