Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuki
marchew 2 sztuka
pietruszka 1 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuki
ziemniaki 4 sztuka
skrzydełka kurczaka 2 sztuka
śmietana 12% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Do zimnej wody włożyć umyte skrzydełka, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie i gotować na małym ogniu. Po około pół godzinie dodać stare na tarce warzywa: marchewkę, seler i pietruszkę, dodatkowo pokrojonego w plastry pora i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz podzielonego na różyczki kalafiora. Gotować ok 30 minut. Wyjąć z zupy skrzydełka, obrać z mięsa i wrzucić je do zupy. Na koniec dodać koperek, doprawić solą i pieprzem oraz ewentualnie śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 08.10.2012 20:26
pyszna
monika1968 08.10.2012 20:22
Smaczna:)
SylwiaMagdaSabin 08.10.2012 19:38
super
Marta1986 08.10.2012 19:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak