Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
udko z kurczaka 2 sztuki
kalafior 1 sztuka
natka pietruszki do smaku
pęczek kopru 1/2 sztuki
marchew 2 sztuki
przyprawy do smaku
śmietana kremówka 150 ml
ziemniaki 4 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Udka płuczemy i zalewamy wodą, gorujemy około 40 mint. Dodajemy obraną marchewkę i pokrojoną, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, dodajemy opłukanego podzielonego na różyczki wieksze bądz mniejsze . Gotujemy około 25 minut. Z udka zdejmujemy mięso, dodajemy do zupy, kości wyrzucamu. Dodajemy śmietanę. Mieszamy. DOdajemy natkę i/lub koperek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.05.2013 09:00
to jest bardzo fajna zupka
ewka1978 03.05.2013 12:19
bardzo lubię taką zupę
dianix 24.04.2013 14:55
delikatna zupka
Roksana1 19.09.2012 15:27
pyszna:)
mariusz14 19.09.2012 15:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak