Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

5.0
(41)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Zupa kalafiorowa - tę zupę można ugotować bez mięsa wtedy będzie wegetariańska.

Składniki:

Składniki:

kalafior 1 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
pieczony stek wieprzowy 1 sztuka
śmietana 18% 0.5 szklanki
mąka 1 łyżka
makaron 100 gramów
natka pietruszki 1 pęczek
koperek świeży 1 pęczek

Porada

W przepisie użyłem pieczony stek wieprzowy (gotuję, nie marnuję) oraz makaron trybiki, czyli małe gwiazdki.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Włoszczyznę umyłem, oczyściłem, pokroiłem. Nastawiłem wodę. Kalafior umyłem, rozebrałem na niewielkie różyczki, łodyżki drobno pokroiłem. Gdy woda zawrzała włożyłem pokrojoną włoszczyznę, pieczony stek wieprzowy z kością, dodałem przyprawy. Gotowałem, aż warzywa zrobiły się miękkie, dodałem kalafior, gotowałem ok. 15 minut. Następnie wsypałem makaron. Gotowałem jeszcze ok. 8 minut.

Zagęściłem zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, zagotowałem. Już na talerzach wsypałem zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak