Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zupa kalafiorowa - tę zupę można ugotować bez mięsa wtedy będzie wegetariańska.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kalafior

    1 sztuka
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • pieczony stek wieprzowy

    1 sztuka
  • śmietana 18%

    0.5 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • makaron

    100 gramów
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • koperek świeży

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyłem, oczyściłem, pokroiłem. Nastawiłem wodę. Kalafior umyłem, rozebrałem na niewielkie różyczki, łodyżki drobno pokroiłem. Gdy woda zawrzała włożyłem pokrojoną włoszczyznę, pieczony stek wieprzowy z kością, dodałem przyprawy. Gotowałem, aż warzywa zrobiły się miękkie, dodałem kalafior, gotowałem ok. 15 minut. Następnie wsypałem makaron. Gotowałem jeszcze ok. 8 minut.

Zagęściłem zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, zagotowałem. Już na talerzach wsypałem zieleninę.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyłem pieczony stek wieprzowy (gotuję, nie marnuję) oraz makaron trybiki, czyli małe gwiazdki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat