Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jesienna z zieloną fasolką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 200 g
kalafior 1 szt
ćwiartki z kurczaka 2 szt
woda zimna 4 l
włoszczyzna 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula biała 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 4 łyżki
ziemniaki 4 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3 szczypty
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jesienna z zieloną fasolką

Kroki postępowania

1
Kurczaka myjemy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu zbierając szumowinę. Proces powinien zająć około 30 minut.
Krok 1 - Zupa jesienna z zieloną fasolką foto
2
Obieramy włoszczyznę. Marchewki, seler, pietruszkę, por i obraną cebulę wrzucamy do garnka. Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Cały proces gotowania powinien trwać około 3-4 godzin.
Krok 2 - Zupa jesienna z zieloną fasolką foto
3
Wycinamy z kalafiora różyczki. Dokładnie myjemy.
Krok 3 - Zupa jesienna z zieloną fasolką foto
4
Kroimy ziemniaki w kostkę i dodajemy do zagotowanej zupy. Gotujemy tak długo aż będą miękkie.
Krok 4 - Zupa jesienna z zieloną fasolką foto
5
Dodajemy kalafior jak ziemniaki będą ugotowane. Gotujemy około 1 godziny.
Krok 5 - Zupa jesienna z zieloną fasolką foto
6
Na koniec dodajemy rozmrożoną fasolę szparagową i doprawiamy czarnym pieprzem. Opcjonalnie dodajemy śmietankę 30% do smaku.
Krok 6 - Zupa jesienna z zieloną fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 29.09.2015 07:20
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak