Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/3 sztuki
czosnek 1 ząbek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
boczek wędzony 30 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce

Kroki postępowania

1
Boczek umyć, zalać wodą. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do boczku. Zagotować, dodać ziela angielskie i liście laurowe.
Krok 1 - Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce foto
2
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i osuszyć. Zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do gotującej się zupy. Dodać obrany ząbek czosnku.
Krok 2 - Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce foto
3
Gotować aż wszystko będzie miękkie. Doprawić przyprawą kucharek oraz pieprzem mielonym. Przelać do talerzy, podawać gorącą.
Krok 3 - Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 13.11.2013 11:43
pyszna zupka
Krystyna32 20.01.2013 11:22
pycha
mirosława4 08.01.2013 19:34
dobra zupka
Seba 21.12.2012 10:45
smaczna
Motorek 07.11.2012 07:49
pycha
mela25 07.09.2012 07:29
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak