Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowo - warzywna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze 600 g,
woda zimna 2 litry
kalafior 1/2 szt,
marchewka 2 szt,
pietruszka 1 szt,większa
seler korzeniowy 1/4 szt,
por 1/2 szt,
ziemniaki 3 -4 szt,
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka,
masło klarowane 3 -4 łyżki,
mąka 2 łyżki,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
koperek 1/2 pęczka,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowo - warzywna

Do osolonej wody włożyć umyte oczyszczone mięso rosołowe, dodać pokrojoną marchewkę, starte na grubej tarce seler i pietruszkę, pokrojonego w prążki pora , dodać listek laurowy,kilka ziarenek ziele angielskiego.
Pogotować około 20 minut , dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior. Doprawić do smaku pieprzem ,solą oraz przyprawą uniwersalną .Gotować do miękkości.
Wyjąc mięso, obrać, pokroić na kawałki i włożyć z powrotem do zupy.
Zupę zagęścić zasmażką.
zasmażka;
Masło roztopić na rozgrzanej patelni, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać aż zrobi sie złota zasmażka. Rozprowadzić niewielką ilością zupy.
Zasmażkę wlać do zupy i zagotować .
Dodać poszatkowaną pietruszkę zieloną i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.04.2017 00:28
Dobra zupa.
Ada-Gaba 16.04.2017 08:57
bardzo pyszna zupa
kuchcik89 12.04.2017 11:53
ale smakowitości, sycąca zupka:)
Bożena Matuszczyk 11.04.2017 19:32
Miło mi ,dziekuje,;)
Bernadeta1 11.04.2017 17:47
bardzo lubię taką zupkę, smaczna
w mojej kuchni 11.04.2017 13:21
moje smaki ulubione
Konczi 11.04.2017 12:59
Bardzo smaczna kompozycja - pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak