zupa jarzynowa-Minestra

zupa jarzynowa-Minestra

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    50 g
  • marchew

    100 g
  • seler

    50 g
  • por

    40 g
  • słonina

    100 g
  • ryż

    50 g
  • cebula

    70 g
  • koncentrat pomidorowy

    40 g
  • woda

    2000 ml
  • czosnek

    4 g
  • sól

    do smaku
  • pietruszka zielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę umyć,namoczyć,a następnie gotować.Warzywa oczyścić,pokrajać w półkrążki lub cienkie paseczki,podsmażyć na części słoniny i dodać do gotującej się fasoli.Pod koniec gotowania dodać opłukany ryż i całość gotować do miękkości.Cebulę obrać,pokrajać w kostkę,zasmażyć wraz z koncentratem pomidorowym na pozostałej słoninie,dodać do zupy.Doprawić do smaku roztartym z solą czosnkiem,bazylią,pieprzem,zagotować.Przed wydaniem posypać zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat