Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
seler 1/6 sztuki
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
ziemniaki 6 sztuk
natka pietruszki 2 gałązki
kostka rosołowa 1 sztuka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką

Skrzydełka zalać wodą, dodać kostkę rosołową, gotować pod przykryciem. Dodać starte warzywa. Cebulkę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać do zupy. Po 40 minutach gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz posiekaną natkę. Gotować do miękkości. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 03.08.2016 01:03
Prosto i smacznie :)
adelajda 09.04.2016 19:58
Dobra zupka :)
IwonaKa 15.02.2016 21:19
bardzo lubię takie jarzynowe zupy
w mojej kuchni 05.02.2016 16:52
same pyszności do zjedzenia
Janina 05.02.2016 15:30
Lubię taką zupkę;))
pestka 05.02.2016 15:12
też lubię taka zupę
Ewelina1991 05.02.2016 14:45
dobra zupka
gosia56 05.02.2016 13:22
pyszna taka zupka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak